Snel tot de kern van storing of afwijking

Moderne machinelijnen zijn uitgerust met veel sensoren, zoals bandwegers en andere meetinstrumenten. Om deze optimaal te benutten, wil je ze gezamenlijk uitlezen en analyseren. Optiprocess maakt dit mogelijk. We zorgen voor een naadloze integratie tussen machines, aansturing en rapportage. We presenteren deze in een overzichtelijk dashboard. Zo weet u precies welk machineonderdeel de oorzaak is van de storing of andere afwijking. En kan u zich richten, op exact het punt waar de storing of vertraging begint.

Benut alle data

Optiprocess biedt inzicht in de oorzaak van deze storing zodat u ook deze kunt aanpakken en in de toekomst kunt voorkomen. Met Optiprocess voeren medewerkers via een overzichtelijk touchscreen op de machine eenvoudig de oorzaken van stilstand in. Daardoor kunnen er maatregelen worden genomen. Denk daarbij aan onderhoud, vervanging van onderdelen of aanpassingen in het proces. Bovendien kunt u de prestaties van machines en productielijnen onderling vergelijken om knelpunten te identificeren en zo de efficiëntie en productiviteit te verbeteren. Optiprocess geeft u dus de tool om het productiepotentieel bijna volledig te benutten.

Connectiviteit

De centrale opslag en analyse van productiedata wordt steeds belangrijker. Optiprocess fungeert daarin als een data-pipeline die alle afzonderlijke machinedata verzamelt. Zo kunnen deze gegevens gemakkelijk kan worden geïntegreerd in uw ERP en andere managementsystemen, waaronder PowerBI. Daarmee bereiden we uw huidige machinepark voor op de mogelijkheden van machine learning, kunstmatige intelligentie en big data. Dit maakt Optiprocess tot de toonaangevende softwareapplicatie voor de recyclingbranche. Een applicatie die de productie van machines en machinelijnen in realtime monitort, inclusief stilstand en de redenen daarvoor. KPI’s worden zichtbaar, stilstand wordt verminderd en de productie wordt verhoogd.